ЗАПЕЧЕНІ СУШІ: ЯК ПРИГОТУВАТИ ВДОМА?

Рецепти

Якщо ви любите і вмієте готувати звичайні роли і суші, то запечені страви не викличуть у вас багато питань. Але, як і в кожній справі, нюанси все-таки є. «Суши WOK» із задоволенням розповість про секрети шеф-кухарів і поділиться кращими рецептами. Приготування запечених суші вдома - це просто!

4 секрету домашнього приготування запечених суші

В японській кухні не буває дрібниць. Якщо ви замінюєте один інгредієнт іншим, то на виході отримуєте вже щось інше, відмінне від задуманого. Тому дуже важливо ретельно підготуватися до процесу приготування. Це стосується як добору інгредієнтів, так і інструментів, які допоможуть вам створити справжній шедевр. Щоб зробити запечені суші вдома, такі ж як в «Суши WOK», вам знадобляться:

  • Рис, приготовлений спеціально для суші. Не можна просто взяти і відварити рис;
  • Не змочуйте лист норі при приготуванні запечених суші, він повинен залишатися сухим. Це потрібно, щоб слайси не злиплися при запіканні;
  • Смачні запечені суші - свіжі суші. Дістали дома з духовки і відразу подаєте на стіл, не готуйте страву вранці на вечерю, і не тримайте в холодильнику. Охолонувши раз, вони вже ніколи не будуть такими ж смачними;
  • Не додавайте більше п'яти інгредієнтів в начинку запечених суші та ролів. Такі складні поєднання виходять вдалими тільки у досвідчених шеф-кухарів, новачкові дуже складно домогтися збалансованого смаку. Тим більше незрозуміло, як поведуть себе продукти в процесі теплової обробки.

ЕЩе одна маленька, але дуже важлива деталь - дуже гострий ніж під рукою. Тільки в цьому випадку у вас вийде рівно і акуратно розрізати рол, не перетворивши його в кашу.

приготовление запеченных суши

Приготування запечених суші вдома: покроковий процес

Весь процес приготування можна розділити на 5 етапів:
  • Підготовка рису;
  • Підготовка начинки;
  • Підготовка соусу;
  • Формування суші;
  • Запікання.

Це робочий покроковий алгоритм, яким ви будете користуватися незалежно від того, які суші ви готуєте - з лососем або з авокадо.

Підготовка рису для запечених суші

Процес не буде відрізнятися від приготування рису для класичних суші або ролів. Тому що запікання в даному випадку - це опція. Ви отримуєте готовий продукт, придатний до вживання вже після формування ролу і нарізки. Запеченим він стає після додавання соусу і теплової обробки.

Готувати рис потрібно за класичними рецептами, з додаванням заправки з солі, цукру і рисового оцту. Для аромату в процесі варіння додають шматочок норі. Коли рис зварений, настоєний і заправлений, його необхідно остудити до кімнатної температури і після цього приступати до готування.

Підготовка начинки 

Запечені суші дуже різноманітні. Тільки в меню «Суши WOK» понад 25 найменувань цієї страви. Щоб зробити начинку, ви можете надихнутися нашим меню. Також, наводимо список найпростіших і найпоширеніших начинок:

  • Запечені суші з куркою;
  • Запечені суші з лососем, креветками і огірком;
  • Запечені суші з мідіями, авокадо, сиром і вугром;
  • Запечені роли Філадельфія;
  • Запечені суші з вугром;
  • Запечені суші з сьомгою і огірком.

Якщо не впевнені у виборі, спробуйте зробити відразу кілька начинок, але потроху. Ніжні текстури морських продуктів добре поєднуються з хрустким огірком і ніжним авокадо, вершковий сир відмінно доповнить слабосолену рибу. В якості топінга можна використовувати насіння кунжуту.

Підготовка соусу

Класичним соусом для будь-яких, в тому числі домашніх запечених суші, є Спайси-соус. Це гострий японський соус, склад якого може варіюватися в залежності від уподобань шеф-кухаря. Його основу складають кілька інгредієнтів:

  • Майонез «Кюпі», що замінюється будь-яким дуже жирним майонезом;
  • «Тобіко» або «Масаго», можна замінити будь-якою дрібнозернистою ікрою - мойви або тріски;
  • Соєвий соус;
  • Заправка Кимчи, може бути замінена пастою з часнику і пера чилі.

Крім цього в соус для запечених ролів додають приправи, перець, цибулю, васабі, лимонний сік і табаско. Але почати можна з мінімального набору інгредієнтів, поступово доопрацювати свій фірмовий рецепт.

Щоб з усіх цих продуктів отримати соус, просто акуратно змішайте інгредієнти. Соус для запікання ролів і суші готовий.

Формування ролу

На бамбуковий килимок потрібно викласти лист норі, глянсовою стороною вниз. Не змочуйте його як при приготуванні звичайних суші та ролів. Акуратно викладайте зверху і розподіляйте рис, залишаючи один край вільним. Створивши рівну і щільну поверхню, викладайте в центр начинку. За допомогою бамбукового килимка сформуйте щільний і акуратний рол.

Дуже гострим ножем рулет необхідно розділити на кілька частин - від 4 до 6 залежно від розміру листа норі. Утворені слайси викладайте на деко для запікання. Зверху на зріз рису додається по чайній ложці соусу. У вас повинна вийти акуратна шапочка.

Запікання суші

Найголовніше питання - скільки запікати суші і при якій температурі. Тут все дуже індивідуально, залежить від типу начинки і вашого обладнання, тобто духовки. В середньому ж, рекомендують такі параметри:

  • Для начинки з мідіями 8-10 хв. при 180 ° С;
  • Для начинки з куркою 5 хв. при 170 ° С;
  • Для начинки з лососем 10-12 хв. при 165 ° С;
  • Для начинки з креветками 10 хв. при 165 ° С;
  • Для Філадельфії 10-12 хв. при 170 ° С.

Завдання цього етапу - отримати красиву і апетитну скоринку на соусі. Тому як тільки бачите, що шапочка зарум'янилася, значить, суші готові і їх можна діставати.

рецепт запеченных суши