АвангардСтарокостянтинівБердичівБориспільБортничіБровариБучаБіла ЦеркваВишгородВишневеВінницяГостомельДніпроЖитомирІвано-ФранківськІрпіньКиївКоцюбинськеКропивницькийКрюківщинаЛуцькЛьвівОбухiвОдесаПереяславПолтаваСвятопетрівськеСофіївська БорщагівкаСумиУкраїнкаУманьХарківХотівЧайкиЧубинськеЮжне

Чи безпечно їсти роли та суші з сирою рибою?

Поради

placeholderРоли та суші вже давно стали улюбленими стравами багатьох українців. Проте і досі є ті, у кого виникає хвилювання з приводу того, чи безпечно їсти сиру рибу? Розберемо це питання детальніше!

Дійсно, визнаємо той факт. що їсти сиру озерну чи річкову рибу небезпечно для здоров’я. її обов’язково варто термічно обробляти перед вживанням у їжу. Під час смаження чи варіння в рибі вбиваються всі шкідливі мікроорганізми, в тому числі паразити. 

Особливо категорично забороняється їсти сиру рибу вагітним та дітям. Адже для цих категорій людей наслідки від вживання сирої річкової чи озерної риби можуть бути більш тяжкими, ніж для інших.

Тобто не можна взагалі їсти сиру рибу? Ні! Безпечною для вживання у сирому вигляді є морська та океанічна риба! Сіль, що міститься в морі та океані знищує більшість паразитів. Безпечно їсти у сирому вигляді, наприклад, лосось, тунець, тріску… 

Також чим швидше після вилову рибу знекровили, випотрошили та заморозили, тим краще! Заморозка риби — дуже важливий процес. Крім того, що він допомагає зберегти свіжість риби та збільшити її термін придатності, завдяки охолодженню риби до мінусових температур вбиваються паразити!

Страви з сирої риби не тільки смачні, а й корисні! Адже у такої риби зберігаються всі корисні мікроелементи та вітаміни, які могли б зруйнуватись після термічної обробки.

Сира риба широко використовується для приготування суші та ролів. Ми в Sushi Story гарантуємо, що риба, яку ми використовуємо, якісна та безпечна для вживання. Тож скуштуйте наші холодні роли з рибою з нашого нового весняного меню! 

Дивитися всі статті