АвангардСтарокостянтинівБердичівБориспільБортничіБровариБучаБіла ЦеркваВишгородВишневеВінницяГостомельДніпроЖитомирІвано-ФранківськІрпіньКиївКоцюбинськеКропивницькийКрюківщинаЛуцькЛьвівОбухiвОдесаПереяславПолтаваСвятопетрівськеСофіївська БорщагівкаСумиУкраїнкаУманьХарківХотівЧайкиЧубинськеЮжне

Васабі: з чого його роблять та з чим їдять?

Складові

placeholderВасабі — це гостра приправа японського походження зеленого кольору. Рослина, з якої роблять васабі, росте у Японії та інших східних країнах. У кулінарії  використовують саме корінь цієї рослини. Натуральний васабі досить дорогий. Тому часто до нього додають хрін та гірчицю, щоб зменшити вартість.

Традиційно корінь васабі перетирають на спеціальній тертці і потім додають до нього трохи води. Але у Європі та США найчастіше васабі роблять з порошку, який зроблений з кореня рослини васабі. 

Як правильно їсти васабі з ролами та суші

Васабі вже став невід’ємною частиною японської кухні. Найчастіше його їдять з ролами та суші. Але як же правильно їсти цю приправу? Є декілька нюансів!

1. Не треба додавати занадто багато васабі. У нього дуже гострий смак, тому його потрібно вживати в обмеженій кількості. 

2. Не змішуйте васабі з соєвим соусом. Слід нанести невелику кількість васабі на рол чи суші. 

3. Не варто їсти васабі без нічого. У нього досить пекучий та гострий смак. Занадто велика його кількість може спричинити подразнення слизової оболонки рота. Додавайте його за смаком у страви. 

Користь васабі для здоров’я людини 

  1. У васабі є антиоксиданти, які підтримують роботу серцево-судинної системи. 

  2. Васабі багатий на такі вітаміни, як С, В6 та Е, а також фолієвою кислотою, кальцієм, магнієм, калієм та марганцем.

  3. Антибактеріальні властивості цієї приправи також вже давно відомі. Васабі містить в собі міросиназ. Є думка, що він допомагає боротись проти бактерії Helicobacter pylori, яка часто призводить до гастриту чи виразки шлунку. 

Звичайно, якщо ви замовите роли в Sushi Story, ми додамо до вашого замовлення не тільки васабі, а й імбир та соєвий соус. У нас зараз багато акційних наборів! Переходьте в розділ “Набори” та обирайте на свій смак.

Дивитися всі статті